Hei, lapseni!

Siitä asti kun äitisi sai digikameran, meillä on otettu kuvia mitä merkillisimmistä kohteista. On kuvia kissoista, nukkuvista ihmisistä, sohvan kuvioista, verhoista, pöytäliinoista, ruohosta, säilytyskorien pinnasta... Vaikka taitoni valokuvaajana ovat rajalliset, ja vaikka en koskaan onnistu saamaan valaistusta kohdalleen, otan innolla kuvia, koska kuvaaminen on kivaa. Voit siis kuvitella, kuinka paljon innostuin Jospan kuvameemistä: 

Ota kuva viidestä kotonasi olevasta asiasta/esineestä :

1) Hienoin kirpparilöytö
2) Hyväntuulisin taulu/esine
3) Tarpeettomin käyttöesine (siis ei-koriste)
4) Poliittisesti epäkorrektein esine
5) Liikuttavin tai tunnearvoltaan suurin esine.

Tässä muutama kuva tulevasta kodistasi.


Hienoin kirpparilöytö        73331.jpg

Metronomi. Toimii ontuen, pitää hauskaa naksutusta ja hentoa kilinää. Kilpailee myös sarjoissa "turhin käyttöesine" ja "liikuttavin". Kavereina vanha kunnon Kahvipurkki ja Viri-kaakaota.

Hyväntuulisin                    73332.jpg

Muki, jonka saimme häälahjaksi. Hyväntuulisia esineitä meillä riittää, mutta tämä on samalla ehkä niistä kaunein.

Tarpeettomin käyttöesine 73334.jpg

Telefooni. Hankin tämän, vaikka vanha toimi vielä. Tahdoin pienemmän ja kamerallisen - mitään järkisyytä uuden laitteen hankinnalle ei ollut.

Poliittisesti epäkorrektein 73335.jpg

Mieltymykseni kitschiin ilmenee ehkä parhaiten eteisessämme, jossa sama kuva-aihe toistuu tauluissa ja lautasissa. En voi vastustaa näitä vanhan ajan hassuja kisu- ja kultakalayhdistelmiä, vaikka tiedän, että kultakalan pitäminen pienessä maljassa ilman suodatinta on sille silkkaa kidutusta. Lievittääkseni keräilyharrastukseni tuottamia omantunnontuskia olen katsonut parhaaksi selittää asian kaikille tauluista kiinnostuneille. "Siis noinhan ei oikeasti tietenkään saisi tehdä, kultakala kuolee ahtaassa maljassa..." 

Tunnearvokas                 73337.jpg

Rakkaimpia esineitäni ovat oikeastaan vanhat valokuvat, joita en kuitenkaan halua julkaista. Tämä kirja on kuulunut vaarillesi eli minun isälleni hänen ollessaan nuori poika. Romaani kertoo 50- luvun koululaispojista, ystävyydestä ja luonnosta, ja sisältää jännittävän kauhutarinan.

Nyt vappua viettämään. Haen sinulle torilta ilmapallon, mutta en voi varmasti luvata, että se säilyy ehjänä siihen asti kun tulet.

Ostetaan sitten uusi.

äitisi